Profiel

Taal, journalistiek en cultuur vormen de rode draad in mijn loopbaan en opleidingen.
Ik schrijf over de arbeidsmarkt, loopbaankwesties en de achterstelling van vrouwen. Deze thema’s kon ik uitdiepen in een redacteurschap bij een HRM-magazine voor alle ministeries. Rond 2004 ben ik zelfstandig doorgegaan met journalistiek en redactie.

Twee interviewseries ‘Focus op je talenten’ en ‘Wegbereiders’ met hoogopgeleide nieuwkomers schreef ik voor Oriëntatiegidsen van Intermediair. Deze interviews gaan over hun ervaringen bij de zoektocht naar een baan. Voor de campagne ‘Water zoekt Vrouw’ hield ik interviews met vijf vrouwelijke waterschapsbestuurders.

Mijn schrijflust stamt uit mijn jeugd. Ooit begon ik met dagboeken en brieven. Ik was lid van een internationale correspondentieclub en correspondeerde erop los.

In Leiden heb ik Nederlandse taal- en letterkunde, met kunstgeschiedenis en Italiaans gestudeerd. Daarna heb ik een kunstacademiebibliotheek geleid en schreef ik voor een kunsttijdschrift. Het redactionele handwerk kreeg ik in mijn vingers als politiek redacteur bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Trainingen journalistiek en webredactie deden de rest. De cursus Creatief Schrijven aan de Amsterdamse schrijversvakschool vond ik echt inspirerend.